Bent u op zoek naar een lekkere kaas om bij ons te bestellen? Maar weet u niet zo goed welke? Wij helpen u graag op weg in dit artikel. Speciaal voor u hebben wij 10 kazen op een rij gezet die wij echt de moeite waard vinden. Er zit vast een kaas bij die u aanspreekt!

1. Riperkrite kaas

Deze kaas met een ietwat gekke naam is van Friese oorsprong en is heel verrassend van smaak. Er zitten namelijk heel veel kruiden in: bieslook, knoflook en selderij zijn de smaakmakers.Gebruik de kaas op een (Fries) kaasplankje of gebruik het in een frisse salade. U vindt Riperkrite kaas hier.

2. Graskaas primeur 2016

Dit is echt een kaas van het voorjaar, wanneer de koeien weer naar buiten mogen om te grazen. U raadt het al: vandaar ook de naam graskaas. Het is een bijzondere kaas bomvol vitaminen en enzymen die ook nog eens heel lekker smaakt. Deze romige kaas doet het heerlijk op een dik plak vers brood met wat roomboter.

3. Zeer oude nagelkaas

Als u fan bent van oude kazen, dan is onze zeer oude nagelkaas zeker iets voor u. Het is een brokkelige kaas, omdat de kaas maar liefst 24 maanden gerijpt heeft. Het is niet een kaas die veelvuldig verkrijgbaar is, maar bij ons is hij makkelijk te bestellen. Dat doet u eenvoudig via deze link.

4. Hollandse koemelkkaas met blue type “Blue de Wolvega”

Wederom een Friese kaas, deze kaas met blue. Wanneer u een schimmelkaasliefhebber bent is het zeker aan te raden deze kaas eens te proeven. De pittige maar toch zachte smaak gaat u zeker verrassen!

5. Fenegriek boerenkaas

Een boerenkaas met Fenegriek mag ook zeker niet in dit rijtje ontbreken. Fenegriek is een redelijk onbekend specerij dat vaak gebruikt wordt als keukenkruid. Het heeft een warme, kruidige smaak en dat matcht heel goed met de ambachtelijke smaak van boerenkaas. Probeer deze kaas zeker eens via deze pagina.

6. Bergkaas AOC Gruyère du Comté

Dit is zeker een bijzondere kaas te noemen. Nootachtige smaken worden afgewisseld met fruitige citrus aroma’s en ook geroosterde smaken komen naar boven. Eet deze kaas in combinatie met een witte Chardonnay of met een rode wijn uit dezelfde streek.

7. Pecorino Romano

Een van  de bekendste Italiaanse kazen is de Pecorino Romano, een kaas met karakter. De schapenkaas heeft een zilt pittige smaak en is heerlijk over warme gerechten. Verder is het heel goed mogelijk om deze kaas te eten bij een goed glas wijn.

8. Boerenkaas grove olijf tomaat

Erg lekker is het om eens te kiezen voor een kaas met veel verschillende smaken erin. Dat is bij deze kaas zeker het geval, de grove olijf en tomaat zorgen voor een unieke smaakbeleving. Het is echt een borrelkaas, maar ook een simpele boterham fleur je zeker op met een plak van deze bijzondere kaas.

9. Rookkaas

Een kaas van een heel ander kaliber is deze rookkaas. De kaas is zoals de naam al zegt gerookt en heeft daarom een specifieke rooksmaak. Juist die rooksmaak maakt deze kaas het proberen waard!

10. Belegen schapenkaas

Met deze schapenkaas sluiten we het rijtje in stijl af. Belegen schapenkaas is een delicatesse die zo’n 18 weken gerijpt heeft. Dit geeft de kaas veel pit en smaak! Schapenkaas bestellen? Dat kan hier. 

 

Schapenkaas