Een boterham met kaas, wie is er niet mee opgegroeid? Veel mensen vinden het heerlijk, maar sommige mensen vinden het maar saai zo’n boterham met kaas. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn, er is variatie genoeg! In dit blog laten wij 5 variaties zien gebaseerd op de classic boterham met kaas.

1. Geitenkaas + honing en walnoten

Deze combinatie is echt een klassieker, geitenkaas met honing en walnoten is altijd goed. Bestrijk een boterham met honing en leg daar meerdere plakken geitenkaas op. Bestrooi met walnoten en top af met een extra sneetje brood met honing. Eigenlijk kan er niks misgaan met deze combinatie!

2. Jonge kaas met radijs

Zo simpel, maar o zo lekker. Jonge kaas doet het echt super in combinatie met pittige radijs! Smeer een boterham in met roomboter en leg daar een paar plakjes jonge kaas op, snijd de radijs in schijfjes en leg die op de kaas. Et voilá: een heerlijke sandwich. Het is ook erg lekker om wat rucola toe te voegen, vooral omdat dat ook lekker pittig van smaak.

3. Maasdammer met pesto

We kennen allemaal de combinatie mozzerella, pesto en tomaat ,maar wist u dat maasdammer kaas met pesto ook erg lekker is? Het lekkerste is om te kiezen voor een witte boterham (of pistoletje) en die in te smeren met een flinke laag pesto. Snijd een tomaat en leg die op de pesto. Hier bovenop komt natuurlijk nog  een plak maasdammer kaas en dan is het broodje echt af. Het is ook sterk aan te raden om het geheel nog even de oven in te schuiven.

4.Oude kaas met vijgen dip

Deze combinatie is misschien even wennen, maar na een tijdje wil je niet meer anders. Eigenlijk is niets zo simpel als deze boterham. Schaaf flink wat plakken oude kaas en leg die op het brood en smeer dit dan in met vijgendip, super lekker!


5. Pizza sandwich

Van deze boterham zit je wel even vol, want er gaan flink wat ingrediënten op:

-          Tomatenpuree

-          Olijfjes

-          Kaas

-          Oregano

Om dit te maken besmeer je 1 boterham met tomatenpuree. Snijd de olijfjes en ringetjes en voeg die ook toe. Strooi er om het af te maken nog wat oregano over.

 

Welke van bovenstaande combinaties lijkt u het lekkerst?