Kaasfondue

Gezellig kletsen met familie en vrienden rondom de fonduepan en genieten van heerlijke kaas! Je bent bij kaasfondue niet aangewezen op 1 soort kaas. Je kunt de verschillende soorten kaas combineren met alles wat jij lekker vindt, de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo is er de Zwitserse fondue, maar ook een Franse variant. Heeft u plannen om te gaan kaasfonduen? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment, waar je online fondue kaas kunt bestellen!

Hoe het allemaal begon                                                       

Fondue is afkomstig van het Franse woord ‘Fondre’, wat smelten betekent. Kaasfondue is ontstaan in Zwitserland en het ontstond eigenlijk als pure noodzaak. De kazen die in de zomer gemaakt werden konden in de winter niet meer gegeten worden omdat ze verouderd waren, en dit deed de smaak geen goed. Daarom werd de kaas gesmolten en verdund met melk, op deze manier werd er een soort kaassoep gemaakt. Dit was heel handig, want zo was er toch eten voorhanden wanneer er geen aardappelen meer verkrijgbaar waren.

Fonduetips

Een temperatuur van rond de 70 graden is het meest geschikt voor een kaasfondue. Op een te hoge temperatuur het kaas of kaas-wijn mengsel verhitten maakt dat er een kans bestaat dat de kaas een klomp wordt, let dus goed op de temperatuur. Kijk bij kaasfondues die geen alcohol bevatten vooral of het vocht niet aan het koken is. Kaasfondue is geschikt voor veel verschillende gelegenheden, van verjaardagen tot de feestdagen: het is altijd een feestje!

Raclette kaas

Naast kaasfondue kunt u ook kiezen voor raclette. Een stuk raclette kaas wordt verwarmd bij een vuurtje of een speciale oven. Als de kaas is gesmolten wordt er kaas afgeschraapt en op een bord gelegd. Dit wordt vervolgens gegeten met bijvoorbeeld aardappelen, augurken of zilveruitjes. Het is net even wat anders dan fonduen en is prima thuis te doen!

Diptips

Fonduen wordt eigenlijk altijd gedaan met brood. U kunt hiervoor het beste ouder brood gebruiken, vers brood glijdt makkelijk van de vork. Voor wat broodvariatie is het leuk om Turks brood en/of ciabatta te gebruiken. Naast brood zijn aardappelen, tomaatjes, komkommer, ananas, en verschillende soorten worst ook goede aanvullingen. Het is maar net wat u lekker vindt!