Een goed gevulde kaasplank, een vers stokbrood en een lekker wijntje…. Meer is er niet voor nodig om een avond te genieten. Bovenstaande producten zijn heerlijk in combinatie met geitenkaas. Graag vertellen wij meer over deze kaassoort die bij ons te bestellen is. 

Geitenkaas wordt steeds populairder, het is de laatste jaren met recht een echt begrip geworden. Steeds meer mensen kopen deze kaas en het wordt in vele gerechten gebruikt. Geitenkaas wordt gemaakt van, u raadt het al, geitenmelk. Het is wit van kleur en zit boordevol vitamine A. Mensen omschrijven de smaak vaak als zuiver en mild, maar in vergelijking tot kaas van koemelk is geitenkaas toch net iets sterker van smaak. De vetzuurmoleculen zijn kleiner dan in koeienmelk en hierdoor lichter verteerbaar.

Geschiedenis van Geitenkaas

De eerste geitenkaas werd gemaakt in het Middellandse Zeegebied. We hebben het hier over een periode die duizenden jaren terug gaat. Nu nog steeds is geitenkaas een belangrijk onderdeel van de mediterrane keuken. De meeste geitenkaas wordt geproduceerd op kleine lokale boerderijen, waardoor een authentieke smaak ontstaat. 

Hoe te gebruiken?

Geitenkaas wordt niet voor niets steeds populairder. Niet alleen vanwege de smaak maar ook vanwege de vele gebruiksmogelijkheden. Het is te gebruiken bij zowel koude als warme gerechten, op brood, bij een glas wijn of op een kaasplankje. Daarnaast zijn er nog veel verschillende soorten geitenkaas. In heel Europa gaat het om honderden verschillende soorten. Ook wij verkopen geitenkaas in de meest lekkere varianten, met bijvoorbeeld honing, karamel of kruiden. Het verschil in smaak is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan het ras, het voer dat het dier krijgt de manier waarop de geiten worden gehouden, de bestanddelen van de melk, de vorm van de kaas en de bereidingswijze. Tip: probeer onze geitenkaas uit op een kaasplankje of in een geitensmeerkaas. 

Kaas bestellen

Benieuwd naar onze overheerlijke geitenkaas? Deze kaas is hier in de verschillende variaties te bestellen. 

 

Belegen geitenkaas Veenhoeve Geitenkaas kruiden Veenhoeve geitenkaas oud