Italianen hebben naast hun gevoel voor mode ook een echte passie voor eten. De beste verse pasta en pizza’s worden afgemaakt met goede Italiaanse kazen als Parmezaanse kaas, een kaassoort die kaasuitkollum.nl ook verkoopt. In deze blog vertellen we u graag meer over deze Italiaanse kaas, waarmee je altijd goed zit! 

Parmezaanse kaas

Kaasuitkollum.nl heeft een aantal soorten Parmezaanse kaas in het assortiment, Parmigiano Reggiano is hier één van. Bijzonder: het is één van de best beschermde kaassoorten uit Italië. Anders dan een andere Italiaanse kaas als mozzarella, wordt deze kaas gemaakt van koeienmelk. Naast Parmigiano Reggiano kunt u ook Parmesan Grana Padano bij ons bestellen, een Parmezaan die niet iets milder van smaak is. Parmezaanse kaas wordt vaak gebruikt om pastagerechten te garneren maar doet het ook altijd goed over pizza en salade. Tot slot is het in stukjes enorm lekker bij een goed glas wijn. Een aanrader is om de kaas te combineren met een mousserende wijn zoals een goede prosecco uit Italië, maar ook in combinatie met een Spaanse cava komt de kaas goed tot zijn recht. 

Op deze pagina vindt u het gehele assortiment aan Parmenzaanse kazen. 

Snel receptje met Parmezaanse kaas 

Ingrediënten (2 pizza's) 
-  2 kant en klare pizzabodems 
- 180 gram tomatensaus 
- 30 gram Parmezaanse kaas naar keuze 
- 150 gram gerookte zalm
- 200 gram verse spinazie 

Verwarm de oven op 200º en bestrijk ondertussen de pizzabodems met de tomatensaus en voeg de gerookte zalm en Spinazie toe. Bestrooi tot slot met Parmezaanse kaas en bak de pizzas 15 minuten in de oven. Smullen maar! Wil je de pizza nog net even een extra touch geven? Voeg dan extra ingrediënten als ui en courgette toe en sprenkel een beetje pittige olijfolie over de pizza. Tip: serveer met een van de eerder genoemde mousserende wijnen. 

 

 

Parmezaanse poederkaas Parmesan Grana Padano  Parmigiano Reggiano