Kaas bewaren

Kaas is een product wat koel of koud bewaard dient te worden. Wanneer je dit niet doet is de kans groot dat de kaas bederft. Er zijn echter een aantal uitzonderingen. Zwitserse bergkazen kunnen bijvoorbeeld probleemloos buiten de koeling bewaard worden. Wanneer u online kaas bij ons bestelt zorgen wij ervoor dat uw kaas vers wordt afgeleverd.  

De grootste vijand van kaas

De grootste vijand van kaas is uitdroging. Om dit tegen te gaan is het belangrijk dat kaas goed verpakt wordt. De beste plek om kaas te bewaren is in een donkere kelder van ongeveer 10-14 graden Celsius. Het is verstandig om kaas te bewaren op onbewerkte houten planken. Neem deze planken regelmatig af met water en azijn, dit heeft een reinigend en desinfecterend effect. Wanneer u geen kelder heeft, dan is een kaas ook prima in de koelkast te bewaren. Let er dan wel op dat de kaas goed verpakt is en leg de kaas in het minst koude gedeelte van de koelkast. Extreme kou zorgt er namelijk voor dat de kaas alsnog uitdroogt en ook het rijpingsproces wordt er door beïnvloed. 

Verpakken van kaas

Bij het verpakken van kaas is het erg belangrijk dat er genoeg luchttoevoer is. Wanneer je kazen in een afgesloten stolp bewaard krijgen ze niet de juiste hoeveelheid lucht, kies daarom altijd voor een speciale stolp met bevochtiginsopeningen, die voor de nodige ventilatie zorgen. 

Kaas verzenden 

Wanneer u online kaas bij ons koopt, snijden wij de kaas vers voor u af en pakken we het met de grootste zorg voor u in. De kaas wordt verpakt in vacuüm zakken en hierdoor blijft de kaas vers! Goed om te weten: er komen hier geen conserveringsmiddelen aan te pas. Een ander voordeel is dat met het verpakken in vacuüm zaken, de kaas bestand is tegen grote temperatuur verschillen. Dit komt omdat de kaas luchtdicht en vers ingepakt is. Toch biedt dit geen volledige garantie voor de zomerperiode, extreme temperaturen doen de kaas geen goed. Maar ook hier is een oplossing voor: wij kunnen de kaas verpakken in een speciale Coolpack, waarin de kaas op de juiste temperatuur wordt vervoerd. Hoe de kaas ook verpakt wordt, wij garanderen een snelle levering. De maximale levertijd na betaling is 3 werkdagen. 

U kunt dus met een gerust hart kaas bij ons bestellen! Wij zorgen er ten alle tijden voor dat uw bestelde producten vers worden afgeleverd. En wist u dat zelfs een kaasplank vers wordt afgeleverd?