Queso, kaas in het Spaans, is ook bij de Spanjaarden geliefd. Toch kan wel gezegd worden dat Spanjaarden kaas gebruiken op een andere manier dan wij in Nederland. Kaas wordt eigenlijk alleen maar gegeten als tapa, als klein hapje bij de borrel. Heel soms worden bocadillos (broodjes) nog wel eens belegd met kaas, maar zoveel kaas eten als in Nederland, dat doen ze in Spanje niet. Wel moet worden gezegd dat Spanjaarden juist enorm genieten als ze wel een keer kaas eten, er wordt echt de tijd genomen voor de borrel en het eten van tapas. De meest bekende Spaanse kaas is toch wel de Manchego en we vertellen u graag meer over deze bijzondere kaas die u uiteraard online bij ons kunt kopen.

Wat is Manchego kaas nou precies?

Manchego is een Spaanse schapenkaas uit de regio La Mancha. De kaas is heeft een bijzondere smaak en dat komt misschien wel omdat het gemaakt is van schapenmelk, van het schapenras Manchego. Het is een harde kaas en heeft een zachte, pikante en zoute smaak. Het rijpen van de kaas duurt  ongeveer tussen de 2 en 24 maanden.

Niet elke kaas mag zomaar Manchego genoemd worden, er zijn strenge regels van toepassing. Zo mag de kaas alleen dit label krijgen als de melk niet afgeroomd is. Ook het stremmen moet op de juiste temperatuur en op een bepaalde tijd gebeuren. De laatste eis is dat de wrongel in kleine korrels gesneden en opnieuw opgewarmd moet worden.

Waar past Manchego kaas goed bij?

Zoals eerder vermeld eten de Spanjaarden deze kaas veelal als klein hapje bij de borrel, als tapa. Eet het in combinatie met olijven of besmeer de kaas met een beetje jam, een verrassende combinatie. Deze kaas doet het goed bij een glas rode wijn of met sherry, wijnsoorten die erg populair zijn in Spanje. Uiteraard is het ook mogelijk om deze kaas tussen een oer-Hollandse boterham te doen. Doe dan als de Spanjaarden en geniet écht van het moment!  

De Manchego kaas die u bij ons kunt bestellen is gemaakt van 100% schapenmelk en heeft 3 maanden gerijpt.