De nieuwe website is alweer een tijdje in de lucht en het is u misschien wel opgevallen dat deze bestaat uit een aantal overzichtelijke categorieën. Zo ook de categorieën met onze (Light) Specials, een selectie van onder andere biologische, zoutloze en vegetarische kazen. We vertellen u hier graag meer over, omdat het een bijzondere selectie kazen is die zeker wat aandacht verdient. We hebben een aantal van deze kaassoorten uitgekozen, waarover u hieronder meer kunt vinden. 

Biologisch

Biologisch eten is steeds meer in opkomst en ook wij vinden dit heel belangrijk. Om die reden hebben wij met zorg een aantal biologische kazen uitgezocht die nu verkrijgbaar zijn in de webshop. Het is kaas van het merk Bioweide die gemaakt wordt volgens 3 garanties:

-          100% weidegang, want inhoudt dat de koeien sowieso 120 dagen per jaar de wei ingaan.

-          100% biologisch, zo krijgen de koeien bijvoorbeeld biologisch voer

-          100% Hollandse melk

De magerste variant die wij verkopen is de Bioweide mager 30+ en die past natuurlijk heel goed in het rijtje van de Light Specials.

 

Bioweide Mager 30+ Eko/Bio

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de vegetariër

Wat veel mensen niet weten is dat heel veel kazen niet vegetarisch zijn, veel kazen bevatten namelijk dierlijk stremsel! Maar niet getreurd: ook vegetariërs kunnen bij ons terecht voor  heerlijke kaasjes. De hierboven genoemde Bioweide kazen zijn bijvoorbeeld ook vegetarisch! Een andere aanrader is deze kaas.

Geitenkaas

Geitenkaas staat bekend om de vele gezondheidsvoordelen en is daarnaast erg light! Geitenkaas bevat minder zout  en lactose en zit boordevol vitaminen en mineralen. Het is misschien wel één van de meest veelzijdige kazen, want waar past geitenkaas nou niet bij? Op brood is het heerlijk met een beetje honing en ook in een salade is dat een gouden combinatie. Tevens is het een echte borrelkaas die zeker een plek verdient op een kaasplankje.

Voor het kopen van (bijzondere) geitenkaas bent u zeker bij ons aan het juiste adres. Wij hebben namelijk veel verschillende soorten in ons assortiment. Wat dacht u van een geitenkaas met blue? Of van een oude geitenkaas met veel pit? Laat u verrassen door deze smaaksensaties!

Truffelkaas

Wij hebben op het moment van schrijven maar 1 truffelkaas in ons assortiment, maar wij vinden het zeker de moeite waard om deze eens in het zonnetje te zetten. Het truffelkaasje dat wij verkopen is van Italiaanse makelij en is gemaakt met schapenmelk. In combinatie met de truffel zorgt dit voor een kaas bomvol smaak. Dus als u een truffellliefhebber bent, probeer dan zeker eens onze truffelkaas

 Truffelkaas Pecorino (Tartufo Di Trufela)