Ingrediënten voor 4 personen
- 150 gram boerderijkaas Grove Tomaat-Olijf
- 500 gram groene asperges
- 150 gram ontbijtspek
- 6 plakjes bladerdeeg koelvers
- 4 eieren
- 200 ml crème fraîce
- 150 gram snoeptomaatjes, gehalveerd
- peper en zout

Bereiding
Verwarm de over voor op 200 °C. Rasp de kaas. Schil de asperges en snijd de houtachtige onderkant van de asperges af. Kook de asperges in water met een snufje zout in 6-8 minuten beetgaar. Bekleed de ingevette vorm met bladerdeeg en leg de asperges erin met de plakjes ontbijtspek erop. Klop de eieren los met crème fraîce. Voeg de geraspte kaas, snoeptomaatjes en een snufje peper en zout toe. Schenk het mengsel over de asperges en de ontbijtspek. Bak de quiche in circa 35 minuten goudbruin en gaar of tot het bladerdeeg lekker knapperig is geworden.