Barbecue en kaas


De zomerperiode is weer in volle gang en alle mannen beginnen weer te stuiteren bij de gedachte dat ze de barbecue weer aan mogen slingeren. De pakken vlees zijn niet aan te slepen en de meest uiteenlopende sauzen staan weer in de schappen van de supermarkt.

We beginnen ons avondje met huzarensalade en stokbrood om onze eerste honger te stillen en aan het eind gaan we met volle buiken de nacht in. Dat zijn wellicht de meest bekende barbecue taferelen die we jaar in en jaar uit in stand houden en daar is ook niks mis mee. Wij houden zeker van zo’n avondje barbecueën, maar we willen het eens over een ander boeg gooien. De metalen kogel met kooltjes wordt een echte buitenkeuken als we het iets creatiever gaan aanpakken. Pssst… even voor de mannen, onze vrouwen zullen versteld staan van onze creativiteit en toegeven dat een barbecue avondje helemaal niet zo’n slecht idee is.

De eerste gedachte die we uit ons brein moeten halen is dat de barbecue alleen bedoelt is voor vlees. Er kan zoveel meer gemaakt worden op de barbecue, het vergt alleen wat creativiteit. Voorbeelden hiervan zijn pizza, groente, vis, grillkaas, raclette, fruit en nog veel meer. Uiteraard willen wij dat graag combineren met kaas, dus hier een paar lekkere combinaties:
- Mexicaanse burger met gegrilde paprika, rundertartaar, Jalapenokaas en salsa.
- Pizza quattro formaggi met Taleggio, pecorino, hollandse blauwschimmelkaas en mozzarella. Om het af te maken doe je er bij het serveren verse rucola overheen.
- Kabeljauw met parmigiano reggiano, citroen en lekker veel peper.
- Vegetarische burger met Halloumi, hummus, gegrilde courgette en aubergine.
- Racletten met de Barbeclette van Boska.
- Gegrilde perzik met amandelschaafsel en mascarpone.
- De traditionele hamburger met uitjes, augurk, ketchup, mayo en cheddar kaas.
- Tortilla met belegen geitenkaas, courgette en ui.
- Gegrilde dadels met serranoham, geitenkaas, tijm en honing.

Kortom er zijn genoeg opties om eens creatief aan de gang te gaan met de barbecue en kaas. Daarnaast is het niet alleen lekker, maar ook een gezondere keuze dan alleen vlees roosteren. De kaas geeft de groente extra bite, het maakt je burger nog lekkerder, je pizza kan gewoon niet zonder kaas, maar daarnaast is kaas een goede vegetarische oplossing. Vegetariërs worden vanaf vandaag niet meer buitengesloten tijdens de barbecue.

Naast de barbecue is het ook gewoon lekker om vooraf en na de tijd lekker te borrelen en daar hoort uiteraard een kaasplank bij. U kunt daarom ook verscheidene samengestelde kaasplanken online bij ons kopen. En de standaard huzarensalade kunt u ook van de kaart schrappen, want wij hebben een heerlijk saladerecept met kaas en lekker veel fruit voor u. Er zit dus niks anders op dan dat we onze barbecue tradities helemaal om gaan gooien deze zomer.