Bezoekje aan de boerderij

Ga eens een dagje eropuit en breng een bezoekje aan één onze boeren. Tijdens deze zomerse dagen is er toch niets leuker dan tijdens je tochtje even een bezoekje te brengen aan een kaasboerderij om even een kijkje te nemen in de keuken. Vaak weten we niet waar die boerderijwinkels zitten of dat we er überhaupt naar binnen kunnen. Nou wij helpen u graag een handje deze zomer om eens wat leuke en goede kaasboerderijen op te zoeken. We hebben een kleine selectie kazen waarvan we weten dat zij ook een boerderijwinkel hebben en waar u gerust even lang kunt gaan. Let op de boer moet ook melken en heeft werkzaamheden rondom de boerderij, dus ze zijn niet altijd open.

- Riperkrite en Friese kruidenkaasjes van kaasboerderij de Deelen te Tynje
- Le Petit Doruvael van zuivelboerderij Doruvael te Montfoort
- Boer’n Trots kazen van Landgoed Kaamps te Deurningen
- Tynjetaler van kaasboerderij de Gelder te Tynje

Er zullen vast meer boeren en kaasmakerijen die hun winkels beschikbaar stellen, maar toch willen we deze er even voor u uitlichten. Dus zet ze in uw navigatie en rijdt u eens langs deze mooie plaatsjes waar u de herkomst van onze kaas kunt zien en proeven. Daarnaast bieden deze boeren niet alleen kaas aan, maar ook nog veel meer overheerlijke producten van het land. Te denken aan verse melk, boter, karnemelk en wellicht nog meer lekkers.

Mocht u nou eens een vers stuk kaas bij ons willen halen dan kan dat ook natuurlijk. Breng dan eens een bezoekje aan één van onze markten of aan het mooie Kollum waar u fietstochten kunt maken of een bezoekje kunt brengen aan de gezellige winkelstraat. Daarnaast ligt Kollum een half uurtje bij Lauwersoog vandaan en kunt daar een lekker visje happen bij de diverse viszaken. U kunt ons bereiken per auto, fiets, maar ook met de boot aangezien wij aan de vaart van Kollum zijn gevestigd. We zijn open op de volgende dagen:

Maandag: 07.00 uur tot 12.00 uur
Dinsdag: 06.30 tot 12.00 uur en vanaf 13.00 tot 17.00 uur
Woensdag: Gesloten
Donderdag: 07.00 tot 12.00 uur en vanaf 13.00 tot 18.00 uur
Vrijdag: 08.00 tot 12.00 uur en vanaf 13.00 tot 18.00 uur