Waarschijnlijk is het u al opgevallen, maar onze webshop heeft een nieuw uiterlijk! Wij zijn daar erg blij mee en vinden de nieuwe frisse uitstraling erg goed bij ons en onze producten passen. Ook de categorieën met producten zijn veranderd en die zijn nu veel overzichtelijker!  De buitenlandse kazen bijvoorbeeld, die staan nu allemaal bij elkaar en zijn per land gesorteerd. Wij zijn dol op deze kazen van buiten de eigen landsgrenzen en willen aan deze categorie graag wat extra aandacht schenken in deze nieuwe blogpost.

Vive la France: een fijne raclette kaas

Frankrijk is toch wel het kaasland bij uitstek met zijn vele beroemde kaassoorten. Het is eigenlijk altijd smullen geblazen met Franse kaasjes: op een toastje, stokbroodje of op een kaasplank smaken ze allemaal even lekker. En wat dacht u van raclette, eigenlijk een variatie op kaasfondue waar de Fransen dol op zijn. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt wel bij raclette gegeten, van aardappels tot augurkjes en champignons. Wij verkopen een fijne raclette kaas die de basis vormt voor een gezellig avondje raclette met familie en vrienden.

Engeland kaasland?

In tegenstelling tot Frankrijk, wordt Engeland niet meteen met kaas geassocieerd. Toch is ook Engeland de geboorteplaats van een beroemde kaas:  de cheddar. Deze kaas is ontstaan in Cheddar, een dorp in het zuidwesten van Engeland. Wij raden vooraal aan om deze kaas te gebruiken op een (ham)burger, een gouden combinatie! Onze cheddar is van Joseph heler, een producent van regionale Engelse kaas.

 

Kaas

 

 

 


 

 

 

 

 

Griekse grilkaas

Vindt u het weleens tijd voor iets nieuws? De Griekse grillkaas Halloumi is perfect voor bijzondere gerechten. Deze kaas is namelijk gemakkelijk te grillen omdat ‘ie niet zo snel smelt in de pan. De Halloumi die wij verkopen is gemaakt van zowel koemelk als geiten en schapenmelk. Ook dit zorgt voor een echt smaaksensatie!  Benieuwd wat er allemaal mogelijk is met Halloumi? Hieronder  vindt u een simpel receptje met deze bijzondere kaas.  

Gegrilde Halloumi

Benodigdheden:

-          1 stuk Halloumi

-          Verse kruiden naar keuze  (bijvoorbeeld peterselie, koriander of een mix van Italiaanse kruiden)

-          Olijfolie

-          3 teentjes knoflook

-          Peper en zout

Hak de kruiden fijn en doe hetzelfde met de knoflook. Vermeng de olijfolie met de kruiden en de knoflook en voeg wat zout en peper toe. Snijd vervolgens de Halloumi kaas in dunne plakken (tussen de 1 en 2 centimeter)  en leg deze zo’n anderhalf uur in het olijfolie mengsel. Gril de Halloumi hierna 5 minuten op de grilplaat. Et voilà: klaar is je gegrilde kaas! Serveer met een simpele salade met Griekse olijven, paprika en komkommer.

 

Halloumi