Nieuw in het assortiment: De Boeren Joekel kaas!


Deze grote jonge is 60 kilo en wordt nog altijd met de hand gemaakt. Hij is bereid met rauwe melk en door zijn lange rijping krijgt hij zijn pikante boerensmaak. De Boeren Joekel is lekker bij de borrel, om mee te koken, of gewoon voor op brood, maar wij vinden hem gewoon uit het vuistje het allerlekkerst. Hoewel deze kaas oud is, is hij nog altijd goed te snijden. Dit komt door zijn grote formaat, wat ervoor zorgt dat de kaas veel meer vocht behoudt en dus smeuïg blijft. Hieronder vind u tevens een lekkere boerensalade met deze Boeren Joekel kaas.


Boerensalade met de Boeren Joekel kaas


Recept voor 4 personen:
- 200 gram Boeren Joekel kaas 
- 50 Pecan noten 
- 4 stronkjes witlof
- 1 appel 
- 6 radijsjes 
- 1 eetlepel appelazijn 
- ½ eetlepel honing 
- 1 a 2 eetlepels crème fraîche
- Handje peterselie 
- Handje bieslook 
- 3 middelgrote augurken 

Bereiding
Snijd de augurk en radijs in plakjes en de appel in kleine stukjes. Halveer de witlof, haal het hart eruit en snijd in reepjes. Meng de honing met de appelazijn en hak de kruiden fijn en voeg eraan toe. Maak van de Boeren Joekel kaas kleine blokjes van ca. een centimeter en hak de pecan noten grof. Doe alle ingrediënten in een kom of schaal en meng ze voorzichtig met de crème fraîche. Meng net zolang tot de crème fraîche mooi verdeelt in door de gehele salade.