Boerenkoolstamppot met een boeren kaasschnitzel


Voor 4 personen


Ingrediënten stamppot
- 500 gram zoete aardappelen
- 300 gram gesneden boerenkool
- 150 gram gesneden witte kool
- 1 rode ui
- 4 gerookte plakken spek
- 2 eetlepels grove moster
- Snufje peper en zout


Ingrediënten kaasschnitzel
- 300 gram Stolwijkse oude Boerenkaas
- 8 eetlepels bloem
- 3 losgeklopte eieren
- 8 eetlepels paneermeel


Bereiding stamppot
Schil en was de zoete aardappelen en snijd deze in stukken. Snijd de ui in ringen en bak deze in een koekenpan. Bak tevens de spekplakken krokant. Doe de aardappelen in een grote pan met een laagje koud water. Doe hier de boerenkool en witte kool bij. Kook in ongeveer 15-20 minuten gaar. Giet af en stamp het geheel met een stamper tot een smeuïg geheel. Roer de mosterd door de stamppot en breng op smaak met peper en zout. Serveer de spekplakken en uienringen er los bij.


Bereiding kaasschnitzel
Snijd de kaas in 4 gelijke stukken van ongeveer 1centimeter dik. Zet voor de kaasschnitzel drie borden klaar; één met bloem, één met ei en één met paneermeel. Wentel de kaasplakken door de bloem en schud overtollig bloem eraf. Roer vervolgens door het ei en de paneermeel. Bak de kaasplakken in circa één minuut in een koekenpan aan beide kanten goudbruin.