De feestdagen zijn weer voorbij, maar door de kou blijven de meeste mensen nog steeds lekker binnen. De dagen zijn nog kort en donker, ideaal voor een avondje kaasfondue. Het woord Fondue komt uit het Frans en betekent “gesmolten”. Het is dan ook niet zo gek dat kaasfondue met gesmolten kaas is. Het is de bedoeling dat kleine voedingsmiddelen zoals brood in de kaas gedompeld worden, heerlijk! Het oorspronkelijke kaasfonduerecept komt uit Zwitserland, maar er zijn veel recepten bij gekomen. Hieronder kunt u alvast wat inspiratie opdoen!

Klassieke Zwitserse kaasfondue

In dit recept hoort de heerlijke Zwitserse Gruyère kaas (400 gram) samen met Emmenthaler kaas (400 gram). Voeg een teentje knoflook toe, een klein beetje droge witte wijn, een eetlepel maïzena en drie eetlepels kirsch. Voor extra smaak kunt u zwarte peper en nootmuskaat gebruiken. Goed om te weten: geschikt voor vegetariërs.

Hollandse kaasfondue

Hier zitten maar liefst vier soorten kaas in. Gebruik belegen geitenkaas (175 gram), oude kaas (50 gram), belegen boerenkaas (225 gram) en Hollandse gatenkaas (125 gram). Voeg een beetje droge witte wijn toe, chilipeper en maiszetmeel. Ook dit gerecht is geschikt voor vegetariërs en is een mooie variatie op de klassieke kaasfondue.

Engelse kaasfondue

Dit recept is weer heel anders, hier gaan namelijk ook nog plakken bacon in. Naast de bacon gebruikt u een teentje knoflook, vier dl. Irish Red bier, een halve eetlepel citroensap, een eetlepel mosterd, twee eetlepels maïzena en drie eetlepels slagroom. De kaas die erin moet, is cheddarkaas. Een heel ander recept, maar ook zeker het proberen waard!

In onze webshop vindt u allerlei lekkere kazen voor de kaasfondue, die kazen bestelt u hier! Tip: experimenteer eens met andere soorten kazen dan in de recepten staat aangegeven. Neem daarom snel een kijkje in onze webshop en geniet van een heerlijke avond kaasfondue!