Frittata met Geitenkaas en gele courgette


Bijgerecht voor 4 personen:

Ingrediënten
- 200 gram Dartelaar jonge geitenkaas
- 5 middelgrote eieren
- Hand vol verse kruiden (basilicum, selderij en bieslook)
- Halve gele courgette
- 75 gram rucola
- Versgemalen peper

Bereiding
Rasp de kaas en snijd de courgette in blokjes van een halve centimeter. Breek de eieren boven een kom en doe de verse kruiden, peper en ¾ van de kaas erbij. Zet de oven aan op 180°c en een grote koekenpan op het vuur en doe er een eetlepel olijfolie in. Zet de staafmixer in de kom en mix de ingrediënten tot een glad geheel. Zet het vuur op zacht en doe het ei-mengsel in de koekenpan. Voeg de courgette toe aan het mengsel tot het gelijk verdeeld is en de courgette een beetje verdrinkt in het ei-mengsel. Doe vervolgens een deksel op de pan en zet het vuur op zacht. Wacht na ca. 5 minuten tot het ei-mengsel overal gestold is. Pak een bakblik zo groot als de koekenpan en leg deze over de koekenpan en keer deze om, zodat het ei-mengsel op het bakblik ligt. Garneer met de rest van de geitenkaas en versgemalen peper en zet deze vervolgens in de oven. Na ca. 5 minuten is de kaas mooi gesmolten en kunt u de frittata eruit halen. Laat een beetje afkoelen en strooi vervolgens verse rucola eroverheen. De frittata is lekker als lunch, maar ook als bijgerecht.