Gehaktbrood met gatenkaas en borgers


Ingrediënten gehaktbrood:
- 250 gram hollandse gatenkaas
- 750 gram gehakt
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels paneermeel
- 2 eieren
- Handvol verse basilicum
- Peper en zout
- Cakevorm van ca. 30 cm
- Boter om in te vetten


Ingrediënten aardappeltjes:
 
- 1 kilo Borgers
- 6 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
- Verse rozemarijn 


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijdt 200 gram kaas in kleine blokjes en rasp de overige kaas. Snijdt de ui en wortel fijn. Pers de knoflook. Bak de ui, de wortel en de knoflook in een koekenpan met olie aan tot de ui glazig is. Vet de cakevorm met boter in. Doe het gehakt in een kom en voeg de gebakken groenten, de kaasblokjes, de mosterd, de paneermeel, de eieren en vers gesneden basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout en kneed het goed door elkaar. Vul de cakevorm met het gehaktmengsel en druk het mengsel goed aan. Verdeel de rest van de kaas over het gehakt. Bak het gehaktbrood circa 50 minuten in de oven. Tijdens het bakken kunt u beginnen met de aardappeltjes. Boen of schil de aardappelen en kook ze met een beetje water ca. 7 minuten. Snijdt ze vervolgens in partjes en doe ze terug in de pan samen met de olijfolie, peper, zout en rozemarijn. Meng de aardappelen goed door de olie en de kruiden. Leg de aardappelen op een rooster met bakpapier of in een bakblik met kleine gaatjes. Zodra de gehaktbrood klaar is kunt u deze eruit halen en de oven op 200°C zetten. Plaats de aardappelen vervolgens in de oven en laat ze in ca. 45 minuten mooi bruin worden. Snijd de gehaktbrood in plakken van ca. 2 centimeter en serveer deze op een bord met de aardappeltjes en een frisse salade. Eet smakelijk!