Wil je een goede impressie maken op je gasten zonder er teveel moeite voor te doen? Met dit gnocchi recept likken ze de vingers erbij af en de bereiding duurt minder dan een half uur. Het geheim? Gebruik lekker veel Parmigiano Reggiano en peper. Een goed glas rode wijn erbij en je voorgerecht is helemaal af.


Ingrediënten voorgerecht (4-5 pers.):

- 150-200 gram Parmigiano Reggiano
- 500 gram gnocchi
- 250 gram kastanje champignon
- 1 teen knoflook
- 1 sjalotje
- Verse peper


Bereiding:

Breng in een grote pan water aan de kook. Rasp de kaas, snipper de knoflook en de sjalot en snijd de champignon in de gewenste grootte. Kook de gnocchi iets korter dan de verpakking aangeeft (voor meer bite). Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de knoflook, de sjalot en de champignon in olijfolie. Zodra de sjalot glazig wordt en de champignon een beetje slinkt kunt u het vuur op de laagste stand zetten. Giet de gnocchi af en vang een kopje kookvocht op. Voeg de gnocchi bij de andere ingrediënten in de koekenpan en bak nog even op hoog vuur. De Gnocchi mag een beetje een korstje krijgen tijdens het bakken, dit zorgt namelijk voor iets meer bite. Draai het vuur omlaag en voeg de kaas in delen aan de ingrediënten toe en doe er steeds een beetje kookvocht bij. Voeg nu naar smaak versgemalen peper toe. Blijf voorzichtig roeren tot de kaas samensmelt met het kookvocht tot een lichte romige saus en zodra dit gebeurd moet u het vuur uitzetten. Serveer de gnocchi heet omdat deze snel kan afkoelen. Buon appetito!