Hollandse zuurkoolschotel

Dinergerecht voor vier personen

Ingrediënten:

- 200 gram Veenlight Mild
- 500 gram zuurkool
- 1 kilo vastkokende aardappelen
- 125 gram tutti frutti
- 100 gram ongezouten cashewnoten
- 450 ml halfvolle
- 40 gram tarwebloem
- Peper en zout
- Botem om te bakken

Nodig: ovenschaal ( 2 liter )

Bereidingswijze:

Verwarm de over voor op 200 graden. Rasp de kaas. Was en schil de aardappelen en snijd ze in dikke plakken. Kook in een pan
met water en een snufje zout de aardappelplakken in circa 10 minuten gaat. Wel in kom met kokend water de tuttifrutti 10 minuten. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Voeg de melk langzaam toe en blijf roeren, totdat er een gladde saus ontstaat. Laat 3/4 van de kaas in de saus smelten. 
Breng eventueel op smaak met peper en zout. Giet de aardappelen af. Vet de ovenschaal in en schep hierin voorzicht de aardappelen,zuurkool, tuttifrutti, helft van de saus en de cashewnoten door elkaar. Schenk de rest van de saus erover. Strooi de rest van de kaas erover en bak de schotel in midden van over in circa 10-15 minuten gaar en goudbruin.