Kaas voor mee naar het werk of school!

De vakanties zijn voorbij en dat betekend een frisse start van ons werk en het nieuwe schooljaar. Het dagelijkse ritme begint weer en dat betekend dat we ‘s ochtends ook de nodige broodjes moeten smeren. Daarom geven we deze week wat kaas suggesties voor op uw boterham. Als u zin hebt om creatief te worden tijdens de lunch dan hebben we speciaal voor u vijf lekkere ideeën voor een boterhammetje met kaas. Ga daarvoor naar onze blog.


Kaas voor alle liefhebbers

- Jong belegen Goudse: een heerlijke milde en romig kaas die nooit verveeld. Hij schaaft goed en valt bijna bij iedereen wel in de smaak.
- Belegen út Kollum: Dit is het kaasje die tussen de jonge en de oude kaas in zit. Hij is super smeuïg en vol van smaak dankzij zijn grote formaat. Hier raak je nooit op uitgegeten.
- Oude út Kollum: Een snijdbare oude kaas voor de pittige kaasliefhebber. Hij is natuurgerijpt, duurzaam geproduceerd, romig, pikant, bevat eiwitkristallen en is uiteraard geweldig lekker.


Voor de magere kaasliefhebber

- Veenlight Belegen: Deze magere kaas is bijna niet meer te onderscheiden van gewone belegen kaas. Hij is ondanks het lage vetgehalte heerlijk romig en blijft goed snijdbaar.
- Veenlight Exclusief: De naam zegt het al, een minder vette kaas en met een exclusieve pikante smaak. De kaas is ca. 9 maanden oud en kan eiwitkristallen bevatten.
- Veenlight Komijn Belegen: Ouderwetse pitjeskaas, maar dan minder vet. De smaak is nog steeds ouderwets lekker en erg zacht van structuur.


Voor de kruidige kaasliefhebber

- Riperkrite: Vers van de boerderij en gemaakt van gethermiseerde melk. Deze kaas bevat knoflook, bieslook en selderij en wordt op speciale wijze gepekeld. Hij is fris van smaak en een echt Fries streekproduct.  
- Nagelkaas Jong Belegen: Kaas met hele kruidnagels voor de echte liefhebbers. Lekker voor op roggebrood of op een volkoren boterham en nog altijd op traditionele wijze gemaakt.
- Boerderijkaas tomaat & olijf: Deze boerderijkaas komt uit het kleine dorpje Deurningen en is heerlijk smeuïg en licht pikant door de kruidensamenstelling. Een echte Hollandse kaas bereidt met Italiaanse kruiden.


Voor de geitenkaasliefhebber

- Veenhoeve Mild: Dit is een jong belegen geitenkaas speciaal voor de liefhebbers of voor degenen die koemelk intolerant zijn. Geniet van deze volle en romige geitenkaas op uw boterham.
- Veenhoeve belegen: Deze middelpittige geitenkaas is voor degene die van iets meer pit houdt. Hij is ook erg goed te gebruiken door gerechten, doordat hij goed smelt.
- Geitenkaas knoflook & brandnetel: Deze frisse jonge geitenkaas is heerlijk voor op brood, maar ook als blokje voor bij de borrel. Door zijn kruidencombinatie en korte rijping krijgt hij zijn geweldige smaak.