Ja mensen, het is echt waar: kaas is verslavend! Van oude kaas, jonge kaas, Hollandse kaas tot Franse kaas op een kaasplankje: mensen kunnen het niet laten staan. Je wilt kaas bij het ontbijt, bij de lunch en ook nog eens bij het avondeten, herken je dat gevoel? Niks om je voor te schamen, wij begrijpen het best, verse kaas is ook heel erg lekker! En wanneer je bestelt bij kaasuitkollum.nl hoef je niet eens je deur uit om je verse kaas te kopen, hoe handig is dat? 

Caseïne

Volgens een onderzoek van Dr. Bernard, voorzitter van het Comité Verantwoordelijke Geneeskunde,  kan kaas ook wel zuivelcrack genoemd worden. Door het stofje caseïne reageren onze hersenen verslavend op kaas en willen we steeds meer kaas gaan eten. Caseïne is een dierlijk eiwit dat in melk en kaas voorkomt. Als je een stuk kaas eet, het maakt niet wat voor soort van brie en camembert tot jonge kaas, moeten je hersenen eerst dit stofje zien te verwerken. Het proces dat ervoor moet zorgen dat deze stof wordt afgebroken zorgt ervoor dat je kaas wilt blijven eten. Een kaasverslaving bestaat dus echt!

Kaasverslaving

In Nederland wordt in een jaar gemiddeld 20 kg kaas per persoon gegeten. Dat is per dag ongeveer 50-55 gram. Deze kaasconsumptie kan verdeeld worden over een hele dag. We eten het bij het ontbijt op bijvoorbeeld een cracker, tussen een boterham, als kaassausje over de groenten of op een kaasplankje, met nootjes en een lekker glas wijn. Zoals je ziet is het dus helemaal niet gek dat wij als Nederlanders zo’n 50-55 gram kaas op een dag eten, kaas komt op elk moment van de dag weer  tevoorschijn.

Heb je er net als ons geen moeite mee om je kaasverslaving in stand te houden? Geniet er maar lekker van, want in kaas zitten ook heel veel gezonde stoffen!