Mac & Cheese

Oftewel macaroni met kaas en in dit geval met bloemkool en ham reepjes. Moet je een avondje snel eten maken, dan is dit het ideale recept. Het is snel en makkelijk te maken en valt altijd in de smaak. Doe om het gerecht helemaal af te maken wat verse rucola en cherry tomaatjes erover.


Benodigdheden voor 4 personen:
- 350 gram pasta (pipe rigate)
- 150 gram ham reepjes
- 250 gram belegen kaas Westlander
- 100 ml slagroom
- 1 ui
- 1 middelgrote bloemkool
- Nootmustkaat, peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°c. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ca. 4 minuten. Snipper de ui en bak deze samen met de ham tot de ui glazig is. Rasp de kaas en doe ¾ hiervan samen met de slagroom en de ui en ham in een kom. Meng deze ingrediënten en breng op smaak met nootmuskaat. Giet de pasta af en doe het in de kom met het mengsel en schep dit voorzichtig voor elkaar tot de kaas is gesmolten. Giet de bloemkool af en voeg dit ook in de kom en schep voorzicht door elkaar en breng eventueel op smaak met zout en peper. Doe het pastamengsel in een ovenschaal en gratineer met de resterende kaas. Zet de ovenschaal in de oven voor circa 20 minuten, tot het goudbruin wordt. Maak het gerecht af met verse rucola en cherry tomaatjes.