Kaasnachos

Ingrediënten voor 4 vaders

- 250 Belegen út Kollum
- 1 zak tortillachips naturel
- 100 gr. snoeptomaatjes
- 100 gr. rode paprika
- 100 gr. kidneybonen
- 100 gr. Turfgerookte slagersworst
- 5 bosuitjes
- 4-6 eetlepels chilisaus
- 4 eetlepels crème fraîce

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de kaas en halveer de snoeptomaatjes. Snijd de paprika, de lente-ui en de worst in kleine stukjes. Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie en verdeel 2 eetlepels chilisaus over de bodem. Strooi vervolgens de helft van de tortillachips en de helft van de paprika, de kidneybonen, de worst, de lente-ui en de kaas over de tortillachips. Verdeel hierover nog 2 eetlepels chilisaus en herhaal nogmaals de stap met de tortillachips en de andere producten. Maak deze stap af met de snoeptomaatjes en nog wat chilisaus, indien u van pittig houdt. Zet de ovenschaal vervolgens ca. 10 tot 15 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Maak het af met de 4 eetlepels crème fraîce, door deze in 4 klodders op de nachos te leggen. Een tip: serveer er notenrijst bij en u heeft een warme maaltijd.