Pesto van Kaasuitkollum

 

Dit keer een lekker makkelijk recept, namelijk basilicum Pesto. Pesto is het lekkerst als je het zelf maakt. Je kunt het gebruiken op de kaasplank, als tapas, door de pasta en nog vele andere toepassingen. Vindt u het nou teveel werk om voor elke gelegenheid nieuwe pesto te maken dan vindt u op onze receptenpagina een handige tip hiervoor.

Ingrediënten:

- 100 gram Veenhoeve geitenkaas oud
- 100 gram basilicum
- 2 Teentjes knoflook
- 70 Gram cashewnoten
- Ca. 10 eetlepels olijfolie extra vergine
- Zout en peper

Bereidingswijze:

De basilicumblaadjes afspoelen en droogdeppen. Vervolgens de knoflook en de kaas raspen of in kleine stukjes snijden. Doe de helft van de olie, de kaas, de basilicum, de knoflook en de cashewnootjes in een keukenmachine en pureer de ingrediënten grof. U kunt de dikte van de pesto zelf bepalen door er olie bij te voegen. Breng als laatst de pesto op smaak met zout en peper.

Tip:

Pesto kunt u heel goed langer bewaren door het in te vriezen. Maak daarvoor een grotere hoeveelheid en rol dit in bakpapier tot een dikke worst en draai de uiteinden dicht. Doe hem in de vriezen en haal hem na twee uur eruit om hem te snijden. Snijdt de pestoworst in plakjes en leg ze vervolgens weer op het vel bakpapier. bedek het met nog een vel bakpapier en leg het weer in de vriezen. Als ze diepgevroren zijn kunt u ze bijv. in een bakje doen.