De Gezondheidsraad heeft onlangs nieuwe richtlijnen met betrekking tot gezonde voeding uitgebracht. Hierin staan adviezen die te maken hebben met gezonde voeding, die het Voedingscentrum vervolgens heeft verwerkt  in de nieuwe schijf van vijf. De schijf van vijf is een hulpmiddel dat wordt gebruik in de voorlichting van gezonde voeding en die u kunt raadplegen als u wilt weten welke voeding gezond is. Leuk feitje: kaas is volgens deze schijf best gezond! U kunt dus met een gerust hart kaas blijven eten. 

Kaas in de schijf van vijf

In de vorige schijf van vijf werd het advies gegeven elke dag enkele porties zuivel te eten of te drinken. In de nieuwe schijf van vijf blijft dit ook van kracht, omdat  zuivel nou eenmaal erg gezond is. Kaas is natuurlijk een zuivelproduct en wordt ook vaak genoemd in de schijf. U kunt dus met een gerust hart kaas eten, in tegenstelling tot eerdere berichten die beweerden dat kaas eten niet per se gezond is. Het Voedingscentrum zegt er het volgende over: “Kaas eten past in een gezond voedingspatroon, mits je het met mate eet”. Wij raden aan om vooral 20+ en 30+  kaas te eten, want hier zit minder vet in dan bij andere kazen.

Noten

Misschien niet heel verrassend, maar ook noten zijn te vinden in de nieuwe schijf van vijf! Kies wel voor ongezouten noten, want die zijn het gezondst. Dagelijks een handje noten nemen is daarom zo’n slecht idee nog niet! Naast kaas kunt u bij Kaasuitkollum.nl ook terecht voor verschillende soorten noten. Aanraders zijn de pecannoten  en de enorm gezonde walnoten. Omdat deze noten vers gebrand worden zijn ze erg lekker!

Noten zijn erg veelzijdig en je kunt ze in veel dingen verwerken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een geitenkaassalade met honing én walnoten? Ook bij het ontbijt passen noten prima, door de havermout bijvoorbeeld in combinatie met verschillende fruitsoorten (banaan is een echte aanrader).

De noten en zuidvruchten die u bij ons kunt bestellen zijn hier te vinden.