Is schimmel op kaas gevaarlijk?

Nee, de schimmel is niet gevaarlijk. De schimmelcultuur die zich vormt op de kaas is niet schadelijk en is een andere schimmelcultuur dan die van groente, fruit of brood, welke overigens wel schadelijk is. De schimmel kan de smaak van de kaas helaas wel beïnvloeden. Daarom is het zo belangrijk de schimmelvorming zolang mogelijk te voorkomen.

 

Hoe kun je schimmel op kaas voorkomen?

U kunt thuis schimmelvorming ook voorkomen door de kaas van alle kanten te snijden. Houdt daarbij de kaas vast aan de korst. Raak het zuivel van de kaas nooit aan, want juist op die plekken begint het schimmelen heel snel. Als laatste, bewaar kaas nooit langer dan drie weken, zo hebt u altijd verse kaas in huis.

 

Hoe kan ik mijn kaas het beste verpakken?

Bewaar kaas in een kaaszakje of een speciale kaasdoos. Op deze manier voorkomt u dat het in aanraking komt met vocht. Bewaar het vervolgens onder in de koelkast of een kelder, waar de temperatuur en luchtvochtigheid het meest constant is. Kaas in vacuüm is langer houdbaar en blijft langer vers doordat het niet in aanraking komt met lucht.

Bij Kaasuitkollum.nl zorgen wij ervoor dat alle kaas vers is gesneden en in vacuüm wordt verpakt. Op deze manier kunnen wij ten alle tijd vers garantie bieden en heeft u wekelijks een heerlijk stukje kaas in huis van uw kaasboer. Heeft u meerdere kazen besteld en wilt u ze even bewaren, dan kunt u de kaas gerust anderhalve maand in het vacuüm in de koelkast bewaren. Zodra u de kaas wilt gaan gebruiken adviseren wij de kaas eerst even op adem te laten komen. Op deze manier krijgt hij zijn smaak en zijn romige structuur terug.