Sportreep tjokvol energie!


Naast kaas hebben we natuurlijk ook noten en zuidvruchten in de webshop. Daarom deze keer een gezond recept voor de sporters onder ons. Dit recept is voor ons gemaakt door By Yook; blogster en een echte bak- en interieurfanaat.

Dit recept is makkelijk te maken, het is gezond en niet onbelangrijk, ook nog eens tjokvol energie. Dit komt door de ingrediënten die zijn gebruikt voor deze repen, namelijk dadels, cranberries, kokos en gemengde rauwe noten.

Dadels zijn echte energie bommetjes en zorgen voor de binding van deze reep. De cranberry’s hebben een heerlijke zure fruitige smaak en daarnaast bevatten deze vitamine C en antioxidanten. Kokos zorgt voor vezels en een vol gevoel na het eten van een reep. Als laatste natuurlijk de noten, deze bevatten veel eiwitten, vitamine B, onverzadigde vetten en koolhydraten. Kortom een reep bomvol gezondheid!

Benodigdheden voor de reep:
– 150 gram rauwe gemengde noten
– 150 gram cranberry’s
– 16 medjouldadels
– 1 sinaasappel
– 1 theelepel kokos snippers

ingredienten

Bereiding:
Was de sinaasappel en rasp de helft van de schil. Voeg deze, samen met alle andere ingrediënten in een kom. Maal de ingrediënten met een staafmixer of keukenmachine fijn. Test of het mengsel kleverig genoeg is, zo niet voeg dan een extra dadel toe. Maak een bol van het mengsel, rol het in plasticfolie en zet het een uurtje in de koelkast. Rol vervolgens de bol plat tussen twee vellen bakpapier totdat het ongeveer 1 centimeter dik is. Snijdt ze in 12 repen en verpak ze vervolgens in het overgebleven bakpapier. De repen zijn lekker lang houdbaar, dus kunnen ze met gemak 4 weken worden bewaard in de koelkast.

Bedankt By Yook

 sportreep