Snelle tomatensoep met boerenkaas crostini's

Ingrediënten voor 4 personen:

- 175 gram Tynjetaler
- 2 sjalotten
- 5 eetlepels olijfolie
- 3 stengels bleekselderij
- 2 teentjes knoflook
- 1 kilo tomaten
- 3 takjes verse basilicum
- 1 groente bouillon blokje
- 1 afbakstokbrood
- 500 milliliter water
- Snufje peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op circa 220 graden (hete lucht oven op 200 graden). Verhit de olijfolie in een soeppan. Snipper de sjalotten en snijd de bleekselderij in stukjes. Snijd de blaadjes basilicum en knoflook fijn en rasp de Tynjetaler. Was de tomaten en snijd in stukjes. Bak de sjalotten, bleekselderij en knoflook circa 5 minuten. Voeg de tomaten toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg het water toe. Breng de soep aan de kook en voeg het groentebouillontablet toe. Draai het vuur laag en kook de soep 15 minuten. Snijd het stokbrood in plakjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi de plakjes stokbrood met de geraspte kaas. Bak het brood in de voorverwarmde oven in circa 8 minuten goudbruin en krokant. Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met basilicum, zout en peper. Serveer de soep warm met de boerenkaas crostini’s.